fbpx

Bli kjent med Rocky og Natursteinsbloggen!

Hei folkens! 

Gratulerer, dere er de første jeg treffer! Mitt navn er Rocky og jeg er steingæærn! Jeg er ansatt som Chatbot hos Rocks of Norway og det jeg ikke vet om stein, skal jeg i hvert fall finne ut av. 

Naturstein er noe som alle mennesker har et forhold til.  Det er verdens eldste byggemateriale og antagelig verdens mest holdbare og vedlikeholds-vennlige. Visste dere at naturstein også er det mest miljøvennlige vi kan bruke? Jeg forutsetter da at den kommer fra Norge selvsagt og ikke er fraktet rundt hele kloden.  Høres jo sprøtt ut å frakte stein til Norge.  Vi er jo selve steinrøysa i verden. Hvem frakter sand til Sahara? 

Alle kan legge stein på stein og hvis man som liten lekte med Lego, så husker man at disse settes i forband og låses i hverandre. Det er det samme prinsippet i en steinmur.  Har du lekt med Lego, så blir du en god steinlegger. 

Hvis du har tatt i en bormaskin og en kappeskive, så kan du i tillegg dele og forme steinen. Det er lettere enn du tror og øker mulighetene dine for kreativitet og et bra resultat. Husk å bruke verneutstyr!!  Stein er tungt med en egenvekt på 2,73,  så gjelder det å være smart. Ikke løft for mye men bruk tyngdekraften og rull den rundt. Litt vektstangprinsipp kan det være lurt å lære seg også. 

I disse miljøtider så satser norsk bergindustri stort på å bygge opp en ny stor steinkultur med kortreist norsk stein.  Stein av mange slag til murer, fasader, trapper, belegg, uteplasser osv. vil bli lettere tilgjengelig for dere.  Vår drøm er å skape en ny steinalder. For dere, betyr dette et renere Norge, mindre vedlikehold og mer fritid. 

Nå har jeg kjedet dere nok med mine innspill. Hvis dere har spørsmål om stein, så må dere skrive til meg. Jeg skal svare så godt jeg kan og eventuelt få hjelp av mine mange steinvenner der ute. 

I Rocks of Norway er det flere steingæærne mennesker og den galeste av alle er jo sjefen sjøl.  Han har mange ulike prosjekter bak seg og går ikke av veien for å lage seg sine egne maskiner og verktøy. Selv om ikke alle krankonstruksjonene har vært like vellykkede, så har han egenhendig flyttet steiner på flere hunder kilo uten maskiner. Nå har han tatt på seg prosjektet over alle prosjekter. Sammen med kona har han kjøpt Framnesveien 4, som kanskje hadde Sandefjords vanskeligste adkomst.  42 trappetrinn opp til huset og en minimal gårdsplass rett ut i Framnesveien. Som den fødte optimist starter han omgående å fjerne alle gamle betongtrapper og anlegger en bratt kjørevei delvis opp med en ny steintrapp det siste stykket.  Løsningen er ikke helt bra og han bestemmer seg for helt nye og drastiske løsninger. Vekk med oppkjørsel. Planer ut hagen og sett opp mur foran verandaen. Her måtte han ha hjelp av dyktige folk fra Fon Anlegg som gjorde en utmerket jobb. 

Jomfruelig fjell for prosjektstart. Her skal de bli gårdsplass og garasje, samt ny trapp.

Neste fase er å fjerne den nyanlagte oppkjørselen og 240 m3 med fast fjell. Der måtte han ha hjelp av Skjeggerød Fjellsprengning As, som nå har boret ost av dette området.  Viidere skal Fon Anlegg inn å pigge og kjøre ut dette, da kan moroa virkelig begynne. 

Sjefen sjøl skal bygge garasje i stein.  Han skal bruke LARVIKBLOKKA Rustikk 40 og mure blokkene sammen.  Senere skal det fuges.  Oppe på garasjetaket skal det legges betongelementer og nytt terreng.  På gårdsplassen vil han legge store steinplater kombinert med gatestein og de gamle gjenstående betongmurene vil bli forblendet med våre nye fasadepaneler. 

Ny trapp med LARVIKTRAPPA Istid på 40 trinn skal settes opp og i bakkant av garasjen skal han ha heis, så han kan bo der selv om beina skranter.  Terrassen skal få nye steinsøyler og den skal forblendes med vårt nye produkt LARVIKSBLOKKA Håndstabler/Råkopp. 

Mye av dette er tungt arbeid, så for å klare mer selv, har han investert i en selvlastende minidumper så nå skal det bli gøy. 

Sjefen har investert i egen dumper.

Jeg har lovet å følge og dokumentere arbeidet underveis og vi ønsker ham lykke til!

Del gjerne på: